• Home
  • Vervuilde of verstopte catalysator

Vervuilde of verstopte catalysator

Vervuilde of verstopte catalysator?Vervuilde cat

De catalysator van uw auto zet schadelijke chemische verbindingen in uw uitlaatgassen om in onschadelijke verbindingen. Een catalysator heeft heel fijnmazige honingraatstructuur bedoeld om een zo groot mogelijk oppervlak te creëren waarmee de uitlaatgassen in contact komen om een maximaal reinigingseffect te bewerkstelligen.
Hierdoor wordt echter ook de vrije doorstroming van de uitlaatgassen enigszins bemoeilijkt. Kortom de motor kan wat moeilijker “ademen”. (Net als b.v. een mens met een gasmasker op)
Toen de eerste auto’s met catalysator vrijwillig werden geïntroduceerd, werden ook nog vaak identieke modellen zonder catalysator verkocht omdat deze gewoon meer motorvermogen hadden. Inmiddels is de catalysatortechniek behoorlijk verbetert en is vermogensverlies ook aanzienlijk afgenomen. Bovendien is het gebruik van catalysatoren inmiddels verplicht.
Iedere catalysator zal echter na verloop van tijd intern vervuilen en kan zelfs verstoppen. Dat gaat ten koste van het reinigend vermogen maar ook ten koste van het motorvermogen. De motor heeft het zwaarder op te “ademen”, komt minder goed op toeren en kan zelfs stug en “stroperig” gaan aanvoelen. Dit gaat ook ten koste van het brandstofverbruik.
Door het gebruik van Cataclean kunt u ontstane vervuiling oplossen en nieuwe vervuiling voorkomen. Cataclean reinigt namelijk niet alleen uw brandstofsysteem maar juist vooral ook uw uitlaatsysteem inclusief catalysator.Fles cats schoon
© copyright 2014
CATACLEAN Nederland