• Home
  • Te hoge emissie waardes

Te hoge emissie waardes

Met het oog op het milieu is er een maximum gesteld aan de hoeveelheid schadelijke stoffen die een auto mag uitstoten. Om de schadelijke uitstoot te verminderen zijn auto’s o.a. verplicht voorzien van een catalysator om de uitlaatgassen te reinigen.

Als onderdeel van de APK-keuring wordt o.a. de uitstoot van uw auto gecontroleerd. Overschrijdt deze de maximale waarden dan wordt uw auto afgekeurd en mag u er niet meer mee de weg op.

Te hoge emissiewaarden kunnen het gevolg zijn van tal van oorzaken maar er hoeft lang niet altijd sprake te zijn mechanische schade aan onderdelen. Heel vaak is opgebouwde interne vervuiling de oorzaak en is een grondige inwendige reiniging de oplossing. Dat kunt u het beste doen met Cataclean. Want anders dan de zgn. “injectiecleaners” reinigt Cataclean niet alleen het brandstofsysteem van uw auto (incl. het injectie-systeem), maar Cataclean richt zich juist ook op het uitlaatgas reinigingssysteem van uw auto. Dus op de catalysator en O2-sensor (Lambda sonde).

Gebruik van Cataclean laat vaak een dramatische verlaging van de emissiewaarden zien tot ver onder de huidige maximale waarden. Daar profiteert het milieu, en wij dus allemaal, van.

Wilt u zeker zijn dat uw auto qua emissiewaarden soepel door de APK-keuring komt, gebruik dan ongeveer een week voor de keuring een flesje Cataclean. Dan weet u zeker dat een eventueel geconstateerd probleem niet wordt veroorzaakt door interne vervuiling.


Tip!
  U kunt trouwens de werking van Cataclean gemakkelijk zelf controleren door uw emissiewaarden voor en na het gebruik van Cataclean te laten meten. U zult verbaasd zijn over het resultaat.
© copyright 2014
CATACLEAN Nederland