Hoe werkt het

Tekening_Cat
  • CATACLEAN is geen “fuel additive” met het doel de kwaliteit van benzine- of dieselbrandstof te verbeteren.
  • CATACLEAN hoeft maar eens per 3 maanden te worden gebruikt. …dus niet bij iedere tankbeurt.
  • CATACLEAN is motor- en brandstofsysteemreiniger, ontwikkelt om de meest recente milieueisen te overtreffen.
  • CATACLEAN lost snel en grondig alle aanslag op en verwijdert afzetting van resin, gum, koolstof en dergelijke vervuiling in het brandstofsysteem, op de O2 sensor (lambda sonde) en in de catalysator.
  • CATACLEAN reinigt niet alleen maar voorkomt ook vervuiling en verstopping van uw catalysator en verhoogt daarmee de brandstofefficiëntie
  • CATACLEAN gebruikt alleen derden en tests door onafhankelijke laboratoria om haar product claims aan te tonen.
Bij de verbranding van fossiele brandstoffen (b.v. benzine en diesel) komen schadelijke stoffen vrij die via de uitlaat in het milieu komen. Sinds jaar en dag wordt geprobeerd deze schadelijke uitstoot te verminderen door b.v. de kwaliteit van de brandstof te verbeteren (b.v. loodvrije benzine en zwavelarme diesel). Ook het verlagen van het gemiddelde brandstofverbruik helpt om de vervuiling (per auto) te verminderen. Maar vooral ook het omzetten van schadelijke chemische verbindingen in de uitlaatgassen in onschadelijke, door het gebruik een catalysator in het uitlaatsysteem, zorgt voor minder vervuiling. Bij dieselmotoren worden daarnaast partikelfilters toegepast om de uitstoot van roetdeeltjes (fijnstof) te verminderen. Maar deze systemen kunnen alleen hun reinigende werk doen als ze in topconditie zijn. Als er sprake is van een optimale verbranding en als ze niet inwendig zijn verontreinigd. Zonder regelmatig onderhoud aan deze systemen blijven ze niet in goede conditie. Helaas was het reinigen tot voor kort praktisch niet mogelijk omdat b.v. een catalysator vaak niet schadevrij te de- en monteren is omdat deze vastroest aan het overige uitlaatsysteem. En vervanging, zoals b.v. met uw luchtfilter, is vanwege de hoge kosten geen oplossing. Schema_Cat Cataclean is een nieuw vloeibaar onderhoudsmiddel waarmee u uw catalysator en partikelfilter wel kunt reinigen zonder deze te demonteren. En dat niet alleen. Cataclean reinigt ook uw brandstof injectiesysteem, de kleppen etc. zoals reguliere injectiecleaners. Cataclean doet dus meer en dat is al door diverse onafhankelijke instanties vastgesteld. U kunt dat ook zelf constateren door uw emissiewaarden en uw gemiddelde brandstofverbruik te (laten) meten voor en na het gebruik van Cataclean.
© copyright 2014
CATACLEAN Nederland